مقایسه-کابل-شبکه-Outdoor-و-Indoor

مقایسه کابل شبکه Outdoor و Indoor

بررسی و مقایسه کابل شبکه Outdoor و Indoor :امروزه انواع متنوع و گسترده ای از کابل های شبکه زیر سطح زمین قرار گرفته اند از یک کابل شبکه معمولی بین دو خانه ی همسایه تا کابل هایی با قطر چندین متری که برای انتقال اینترنت در زیر اقیانوس قرار گرفته اند؛ در این مقاله قصد داریم که تفاوت کابل شبکه Outdoor و Indoor را توضیح بدهیم اما قبل از آن ابتدا هرکدام را به طور جداگانه  برسی خواهیم کرد.

 

کابل شبکه Outdoor چیست؟

کابل های شبکه ای که دقیقا برای برای تحمل شرایط محیطی و فیزیکی طراحی و تولید شده اند و می توانند در شرایط محیطی و فیزیکی مختلفی مانند بارش باران، اشعه UV خورشید، صاعقه ،گرد و خاک ،حشرات زمینی و … از خود محافظت کنند، کابل های شبکه Outdoor نامیده می شوند.این کابل ها در دو نوع معمولی و قابل دفن تولید میشوند.ساختار این کابل ها به گونه ای طراحی شده که عایقی ضد آب و مقاوم در برابر سرما و گرما است. میزان مقاومت این طراحی یه جنس روکش استفاده شده در ساختار آن بستگی دارد،به این صورت که اگر روکش کابل از جنس PVC باشد قابلیت تحمل دمای +60 تا -10 و اگر جنس روکش PE باشد قابلیت تحمل دمای +600 تا -55 را دارا است.

روکش کابل شبکه Outdoor ازجنس های از جنس PVC و یا PE هستند و میتوانند دما را در بازه ی مثبت ۶۰ تا منفی ۱۰ درجه برای کابل شبکه PVC و در بازه ی  دمای مثبت ۶۰۰ تا منفی ۵۵ برای  کابل های شبکه PE تحمل کنند که این کابل های شبکه در ۲ نوع یک روکش و دو روکش به رنگ مشکی تولید می شوند،ضخامت این دسته از کابل ها بیشتر از سایر کابل ها است.

 

کابل شبکه Indoor چیست؟

کابل Indoor  همانطور که از نامش مشخص است اغلب در محیط های بسته و در داخل ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد و مقاومت آن ها از کابل های خارجی کمتر است به همین علت در برابر عوامل محیطی از خود محافظت نمی کنند روکش این کابل ها اغلب از نوع PVC و یا LSZH (هالوژن فری) است  ،به طور کلی اگر از کابل شبکه indoor برای محیط بیرونی استفاده شود در مقابل عوامل محیطی کیفیت خود را از دست میدهد و باعث ایجاد ناپایداری در شبکه خواهد شد.

ساختار اصلی کابل های شبکه تشکیل شده از سه بخش اصلی  است:

  1. پوشش کابل
  2. ۴ زوج سیم مسی بهم تابیده یا پیچیده شده
  3. جداکننده ۴ زوج سیم مسی بهم تابیده شده

اجزای تشکیل دهنده Outdoor و Indoor

اجزایی که کابل شبکه خروجی و داخلی را تشکیل می‌دهند:

  • شیلد و فویل که وظیفه ی برطرف کردن نوسانات الکتریکی اضافی را دارند.
  • cross – web پلاستیکی است که زوج‌های تابیده شده را از یکدیگر جدا کرده و مانع از تاثیر آنها بر یک دیگر و ایجاد نویز میشود.
  • زوج های به هم تابیده ای که وظیفه ی ارسال و دریافت داده ها را دارند .
  • خارجی‌ترین لایه کابل شبکه این پوشش بیرونی کابل ویا روکش است.

شباهت کابل شبکه Outdoor و Indoor

  • هر دو نوع این کابل ها می تواند دارای روکش PVC باشند.
  • این کابل ها می توانند گروه های مختلف داشته باشند. کابل شبکه Cat۵ outdoor ،Cat۵e و … برای کابل اوت دور موجود است و مدل های مشابه آن نیز برای کابل ایندور وجود دارد.
  • شکل ظاهری کابل LAN داخلی و خارجی تقریباً با هم شباهت دارد.
  • این دو کابل دارای کاربردهای یکسانی هستند. هر دوی آن ها در شبکه مورد استفاده قرار می گیرند و وظیفه انتقال داده و اتصال دستگاه های مختلف در شبکه را برعهده دارند.
  • هر دوی این کابل ها از ۸ زوج سیم به هم تابیده شده یا به هم پیچیده تشکیل شده اند.
  • در بعضی از مدل های این نوع کابل ها دارای ظاهر تقریبا یکسانی هستند.
  • نوع شیلد و محافظ به کار برده شده در هر دو کابل داخلی و خارجی، مشترک بوده و این در مدل‌های آن‌ها صدق می کند.

تفاوت کابل شبکه indoor و outdoor

  • همانطور که از نام آنها مشخص است کابل outdoor برای محیط بیرون وکابل indoor برای محیط های داخلی قابل استفاده هستند.
  • کابل indoor نسبت به کابل دیگر دارای مقاومت کمتری نسبت به محیط است.
  • ضخامت در کابل‌های شبکه خارجی بیشتر از کابل داخلی می‌ باشد.دلیل آن تعداد لایه و محافظ بیشتری است که در ساختار آن و با توجه به وظیفه و جایگاه در نظر گرفته شده است.
  • ساختار کابل خارجی و داخلی با یکدیگر تفاوت دارد. به این صورت که کابل خارجی معمولاً از روکش PVC یا PE ساخته می شود، و دارای یک روکش امنیتی Steel Armorded و یک لایه شیلد سیمی می‌باشد که برای محافظت از کابل در عوامل محیطی به کار برده شده‌اند.
  • آخرین و یکی از مهم ترین تفاوت به قیمت و هزینه این دوکابل باز می گردد. به صورتی که هزینه و قیمت کابل شبکه خارجی نسبت به کابل شبکه داخلی بیشتر می‌باشد؛ چرا که همانطور که ذکر شد، دارای ویژگی و قابلیت‌ های منحصر به فرد خود می‌باشد.

نتیجه گیری

در انتها نتیجه میگیریم که کابل‌ شبکه outdoor دوام و ماندگاری بالاتری نسبت به کابل شبکه indoor دارد اما در مقابل نیز استفاده از این کابل هزینه‌ی زیادی به همراه خواهد داشت.از آنجایی که شبکه ها از نظر اجرایی می توانند دارای موقعیت خاص خود باشند پس در انتخاب نوع کابل باید به همه موارد  گفته شده توجه کرد.

شما کاربران گرامی میتوانید برای دریافت مشاوره دقیق‌تر، درباره انتخاب بهترین تجهیزات تستر کابل و آنالیزر شبکه و شناخت بیشتر انواع کابل شبکه با کارشناسان شرکت تجهیزات شبکه در تماس باشید.

مطالب مشابه

معرفی انواع کابل شبکه زوج بهم تابیده

کابل کواکسیال Coaxial چیست؟

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا