تفاوت رک سرور با رک شبکه چیست؟

رک چیست و چه کاربردی در شبکه دارد؟

از عمومی ترین تجهیزات زیر ساخت شبکه های کامپیوتری ، رک ها می باشند . رک سخت‌افزار و محفظه فلزی است که جهت نگهداری و محافظت از تجهیزات مختلف شبکه مانند کابل، سوئیچ ، پچ پنل ، سرور،تجهیزات مخابراتی،و … مورد استفاده قرار می گیردو فضایی امن و مناسب برای نگهداری تجهیرات فراهم کرده و همچنین نظم خاصی را در شبکه برای آشغال کمتر فضا ایجاد می­کنند .مهم­ترین و بهترین وسیله برای نگه­داری از تجهیزات شبکه، رک شبکه می باشد. رک­ها به دو دسته باز( فاقد دیواره ) و بسته ( دارای در و دیوار)تقسیم می­ شوند.

 

رک شبکه چیست؟

بطور کلی میتوان گفت ؛ رک شبکه که با نام‌های زیادی شناخته می‌شود، یک شاسی فریم فلزی است که دستگاه‌های سخت‌افزاری مختلف شبکه‌های کامپیوتری و سرور را بطور منظم و سازماندهی شده بر روی هم قرار داده و ایمن نگه میدارد. در اصطلاح “شبکه” به رکی اشاره دارد که برای قرار دادن سخت افزار شبکه مانند روترها، سوئیچ ها، نقاط دسترسی و مودم ها استفاده می شود.

 

رک سرور چیست؟

سرور رک که به آن سرور رک نصب شده نیز گفته می شود، رایانه ای است که در چارچوبی به نام رک طراحی شده و به عنوان سرور اختصاصی مورد استفاده قرار میگیرد . قفسه این نوع رک شامل چندین شکاف نصب به نام bay میباشد که هر کدام برای نگه داشتن یک واحد سخت افزاری بطور کاملا ایمن و محکم طراحی شده است.

 

رک ها بر اساس نوع نصب به دو گروه اصلی زیر تقسیم می شوند :

  • رک های دیواری : این نوع از رک ها مناسب نصب روی دیوار هستند و بیشتر برای شبکه های کوچک و یا قسمتی از یک شبکه بزرگ ( با توجه به نقشه شبکه و توپولوژی انتخابی ) مورد استفاده قرار می گیرند.
  • اصلی ترین ویژگی برای انتخاب رک های دیواری ابعاد (ارتفاع،طول،عرض)آن‌ها میباشد.
  • درب رک های دیواری به طور کلی به سه مدل تمام شیشه ای ، شیشه ای با زوار فلزی و شیشه ای با فریم فلزی تقسیم میشوند.
  • رک های ایستاده: زمانی که تعداد تجهیزات ما زیاداست باید از رک ایستاده استفاده شود.انواعی از رک‌ها موجود هستند که دارای چرخ هستند و بر روی زمین قرار می‌گیرند .
  • درب‌هایی که در این مدل رک ها استفاده شده معمولا از جنس شیشه و یا طلق پلاستیکی با فرم فلزی و یا تمام فلز با حفره‌هایی بر روی آن است که دارای قابلیت جدا شدن هستند

 

مزایای استفاده از رک سرور

اگر اطلاعات مهمی درون سرور‌های خود نگهداری می‌کنید و یا احتیاج دارید که سرویس‌های شما بدون هیچ گونه قطعی برایتان سرویس‌دهی کنند استفاده از رک میتواند پاسخگوی نیازهای شما باشد تا از خطاهای انسانی که ممکن باعث از دست رفتن اطلاعات شما شوند درامان بمانید.
وقتی که تجهیزات درون رک نصب می‌شوند فضای بسیار کمی را پر می‌کنند مخصوصا هنگامی که از رک های دیواری استفاده کنیم ؛پس بسیار خوب در اشغال فضا صرفه جویی خواهد شد.
رک ها باعث افزایش طول عمر تجهیزات می‌شود زیرا با استفاده از آن تجهیزات شما کمترین جابجایی را در طی فعالیت خود خواهند داشت.
با استفاده ازرک می‌توان محیط مناسب و امنی برای تجهیزات شبکه فراهم کرد که دارای تهویه مطلوبی باشد و تجهیزات به نهایت کارایی خود برسند .
در صورت استفاده از آنها  به راحتی می‌توان شبکه را گسترش داد، و به مدیریت و عیب‌یابی آن پرداخت.

 

تفاوت رک سرور با رک شبکه

رک های شبکه، محل محافظت از تجهیزات مربوط به شبکه هستند اما رک های سرور برای نگهداری سرور و تجهیزات آن که شامل استوریج و مانیتور می شود، طراحی شده اند.همچنین دسترسی به رک های مربوط به شبکه برخلاف رک سرور راحت و آسان تر می باشد.

تفاوت دیگر بین این دو رک در عمق آنها است، به عبارت دیگر رک سرور نسبت به رک شبکه دارای عمق بیشتر است.

عمق رک های شبکه معمولا 45 ، 60 و 80 سانتی متر است و عمق رک سرور 100 سانتی متر است.

 

 

راهنمای خرید رک شبکه

در این بخش راهنمایی خرید رک شبکه ذکر گردیده است:

  • قبل از اقدام به خرید،بزرگترین تجهیزات شبکه موجود در اتاق سرور را از نظر ابعاد شناسایی کنید.
  • به ارتفاع رک توجه کنید.در صورتی که محدودیتی در ارتفاع  اتاق سرور خود ندارید، توصیه می‌شود که کمی ارتفاع رک خود را بلندتر در نظر گرفته تا در صورتیکه در آینده تجهیزات شبکه دیگری به اتاق سرور اضافه کردید، به تعویض رک احتیاجی نداشته باشید.
  • به مجموع وزن تجهیزات شبکه موجود توجه کنید، زیرا قابلیت تحمل وزن رک های مختلف با یکدیگر متفاوت هستند.
  • معمولا به طور پیش فرض فقط درب جلو و عقب رک ها دارای قفل می باشند. توجه داشته باشید که برای افزایش امنیت و جلوگیری از دسترسی افراد غیر مجاز به تجهیزات شبکه داخل رک ، برای پنل های چپ و راست رک نیز از قفل استفاده نمایید.
  •  اگر قصد دارید در رک خود تعداد زیادی سرور قرار دهید توصیه ما این است که از رک با درب جلو وعقب توری استفاده نمایید تا درب رک مانعی برای ورود و خروج هوا نباشد و تهویه لازم برای تجهیزات صورت بگیرد.
  • حتما برندی را انتخاب کنید که همیشه قطعات آن به راحتی و در هر زمانی قابل تهیه باشد و در صورت نیاز بدون دردسر، رک خود را تعمیر یا ارتقاء دهیم.

 بطور خلاصه اینکه

کابینت یا همان رک شبکه در مقایسه با رک سرور ابعاد  کم عمق تر یعنی 31 اینچی دارد، رک های شبکه معمولا دارای یک شیشه یا یک جلوی پلاستیکی محکم  و کاملا بسته ای هستند،  تجهیزات ذخیره شده در این کابینت ها مانند کابینت های سرور تولید گرما ندارند.

اجزای اساسی که هر شاسی سرور رک باید حاوی آن باشد عبارتند از: مادربرد (همچنین به عنوان برد سیستم شناخته می شود)، یک CPU (واحد پردازش مرکزی) که به عنوان پردازنده نیز شناخته می شود.  و RAM (حافظه دسترسی تصادفی) که به عنوان حافظه سرور شناخته می شود و همچنین یک HBA (آداپتور اتوبوس میزبان)، که دستگاه های خارجی را به سرور شما متصل می کند.

 

 

شما کاربران گرامی میتوانید برای دریافت مشاوره دقیق‌تر، درباره انتخاب بهترین تجهیزات تستر کابل و آنالیزر شبکه و شناخت بیشتر انواع کابل شبکه با کارشناسان شرکت تجهیزات شبکه در تماس باشید.

مطالب مشابه

معرفی انواع کابل شبکه زوج بهم تابیده

کابل کواکسیال Coaxial چیست؟

مقایسه کابل شبکه Outdoor و Indoor

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا