معرفی انواع کابل شبکه زوج بهم تابیده

امروزه ودر چهل سال اخیر با افزایش نیاز به برقراری ارتباط سریع بین کامپیوترها وافزایش سرعت ارتباطات استانداردهای مختلفی در این زمینه به جهان معرفی شده است که این افزایش سرعت قطعا باعث نیازمند بودن به تجهیزات بهترو سریعتر شبکه و کابل ها و سخت افزارهای ارتباطی بهتراست .در دهه ۱۹۹۰ این کابلها به عنوان تکنولوژی پیشرو برای انتقال اطلاعات شبکه به بازار معرفی شدند.

در معرفی انواع کابل شبکه زوج بهم تابیده باید گفت که کابل شبکه زوج بهم تابیده یکی از رایج ترین نوع کابل شبکه میباشند که در آن 8 سیم  هادی دو به دو به هم پیچ خورده اند و چند رشته سیم را تشکیل داده اند که رنگ‌های هر سیم متفاوت با دیگری است این دوسیم‌ها دو به دو به هم پیچ خورده و یا اصطلاحا به هم تابیده‌اند، این سیم ها با تشکیل مدار توانایی انتقال داده ها را به عهده میگیرند نصب و استفاده می‌شود RJ۴۵ روی هر سمت از کابل های  شبکه زوج به هم تابیده میشود.

هدف این نوع از سیم ها نگهداری و محافظت از عواملی است که باعث ایجاد تداخل و نویز میشوند.نحوه ی خنثی کردن نویزها توسط این کابل ها به این صورت است که زمانی که یک جریان الکتریکی درحال عبور از سیم است با ایجاد یک میدان مغناظیسی اختلالات را کنترل میکنند و باعث جلوگیری از ایجاد نویز میشوند.

البته توجه داشته باشید که کلمه ی کابل با سیم را اشتباه نگیرید؛به طور خلاصه  سیم به یک یا چند رشته فلزی گفته میشود که در بیشتر موارد از جنس فلز مس یا آلومینیوم هستند و درون یک عایق پلاستیکی قرار گرفته‌اند اما در مقابل کابل ها هستند که به چند سیم اطلاق شده که درون یک محفظه پلاستیکی بزرگ‌تر قرار گرفته‌اند. به‌طور مثال کابل برق از دو رشته سیم به نام‌های فاز و نول ساخته شده است.

 

کابل شبکه چیست؟

کابل شبکه به مجموعه سیم هایی از جنس مس یا شیشه گفته می‌شود که برای اتصال و انتقال داده و اطلاعات بین کامپیوترها و روترها و سوییچ ها و شبکه های استورج SAN (به طور کلی بین اجزا و مولفه های شبکه) استفاده می‌شود. پس کابل ها رسانه‌ای هستند که داده‌ها در آن جریان دارند و در شبکه اطلاعات را از دستگاهی به دستگاه دیگری منتقل می کنند.

در کابل زوج بهم تابیده؛ یک کابل چند رسانا از چند هسته تشکیل شده است، در حالی که یک کابل چند جفتی (که معمولاً به عنوان کابل های جفت تابیده نامیده می شود) هادی ها را به جفت های 2 یا 3 تابیده است.

 

بخوانید: بهترین تستر کابل شبکه

 

علت اصلی تابیدن سیم ها به هم در کابل های جفت تابیده چیست؟

هدف از استفاده  از دو با چهار جفت سیم پیجی چیست؟ کابل دارای چهار جفت سیم در داخل ژاکت است. هر جفت با تعداد چرخش های متفاوتی در هر اینچ پیچ خورده است تا به حذف تداخل جفت های مجاور و سایر وسایل الکتریکی کمک کند.

هرچه پیچش محکم‌تر باشد، نرخ انتقال پشتیبانی شده بیشتر و هزینه هر پا بیشتر می‌شود.و همچنین هدف اصلی پیچش ها کاهش تداخل الکتریکی داخلی است. در واقع، کابل اترنت با “محافظت” داخلی خود ارائه می شود.

انواع کابل زوج بهم تابیده

کابل‌ شبکه زوج بهم تابیده بدون روکش در شبکه‌های اترنت و سیستم‌های تلفن مانند مصرف های ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از یوتی پی برای انتقال ویدئو، عمدتاً در دوربین‌های امنیتی، افزایش زیادی پیدا کرده ،در هر جفت این سیم ها دور یکدیگر پیچ خورده اند.

این نوع کابل ها با اتکا به خاصیت خنثی سازی خود باعث محدود کردن تخریب سیگنال(ناشی از تداخل الکترومغناطیسی و تداخل فرکانس رادیویی) میشوند.تفاوت در تعداد تابیدن زوج سیم ها نشان دهنده ی میزان اثرگذاری و کاهش بیشتراختلالات هستند، چهار زوج سیم دارد،با 22یا24 گیج سیم مسی وبا امپدانس 100 اهم درشبکه به کار UTP گرفته میشود.

این تفاوت ها به دلیل تنوع زوج سیم های به هم تابیده است،برای مثال نوعی که برای سیم تلفن استفاده می شود دارای امپدانس 600 اهمی است، برای اتصال کابل های UTP از کانکتورهای RJ که نام اختصاری Registered Jack است استفاده می شود. به عنوان مثال از RJ-11 RJ-45 به ترتیب برای تلفن ها و اتصال کابل های شبکه استفاده می شود

ازمزایای این کابل ها قیمت ارزان، نازکی،انعطاف پذیری و نصب راحت آنهاست.همینطور به علت کوچک بودنشان باعث پرشدن سریع داکت های سیم کشی ساختمانها نخواهند شد.اما دارای معایبی نیز میباشند. ارزان ترین کابل از بین تمام انواع کابل شبکه، کابل شبکه U/UTP است چون هیچ شیلد و محافظی به دور سیم هایش ندارد بنابراین در شبکه هایی که اهمیت داده خیلی مطرح نیست استفاده می‌شود

  • کابل زوج به هم تابیده روکش تار یاSTP:

کابل STP ترکیبی از تکنیک های محافظت ، خنثی سازی، و سیم های به هم تابیده میباشد که هر دو جفت سیم در فویل فلزی پیچیده شده است و سپس هردوجفت در دسته های چهارتایی با فویل یا فلزبه هم تابیده پوشیده میشوند در کابل های STP شیلدها به روش های مختلفی به دور سیم ها اعمال می‌شود. F در نام کابل های STP بیانگر وجود فویل است و S بیانگر وجود شیلد یا محافظ بافته شده فویل برای جلوگیری از نویز و شیلد برای تخلیه اثرات القایی و الکتریسیته ساکن به سیستم ارت، در ساختار کابل شبکه STP قرار می‌گیرد.

STP نویز الکتریکی در داخل کابل(زوج به زوج و تداخل) و بیرون از کابل را کاهش می دهد(EMI and RFI).راه اندازی این کابل معمولا  با STP data connector میباشد که که به طور ویژه برای کابل STP ساخته شده است،کابل STP نیز مانند UTP از همان کانکتور RJ استفاده می کند به دلیل هزینه و سختی نصب و راه اندازی، STP به ندرت در شبکه های اترنت و عمدتا در اروپا استفاده می شود.

کاربرد زوج سیم ها در کابل شبکه

در پاسخ به این سوال که کابل جفت برای چه مواردی استفاده می شود؟ تیم متخصص شرکت تجهیزات شبکه پیشرو اینگونه توضیح میدهد که کابل‌های جفت شده امکان انتقال سیگنال متعادل را فراهم می‌کنند، که منجر به تداخل کمتر از طریق رد حالت معمول می‌شود. به دلیل بهبود ایمنی در برابر نویز جفت‌های پیچ خورده، معمولاً سرعت داده‌های بالاتری نسبت به کابل‌های چند رسانا دارند.

 

از چه جفت هایی برای انتقال داده ها استفاده می شود؟

اگرچه 4 جفت سیم وجود دارد، اترنت 10BaseT/100BaseT تنها از 2 جفت استفاده می کند: نارنجی و سبز. دو رنگ دیگر (آبی و قهوه ای) ممکن است برای خط دوم اترنت یا برای اتصالات تلفن استفاده شود.

در نمایندگی معتبر پیشرو شبکه پایا می توانید پایین ترین قیمت کالاهای دیجیتال مانند انواع تستر شبکه فلوک نتورکز همراه با گارانتی اصلی دریافت نمایید.

جهت کسب اطلاع از نمایندگی محصولات فلوک در ایران و تستر فلوک نتورکز از طریق لینک مربوطه اقدام نمایید.

در آخر اینکه..

در شرکت تجهیزات شبکه Pishro Shabakeh Paya ،  تکنسن و کارشناسان ما بالاترین کیفیت ابزار و محصولات را به مشتریان خویش ارائه میدهند وهمچنین تخصص کافی برای کار کردن با هر نوع تجهیزات شبکه را دارند. متخصصین ما از پیشرفته‌ترین فناوری گواهی کابل‌کشی آن‌ها استفاده می‌کنند تا به مشتریان خود این اطمینان بدهند که کنید تاسیسات پیشرو شبکه نماینده رسمی فلوک در ایران مطابق با بالاترین استانداردهای صنعتی همراه با اعطای گواهی نامه کار می‌کنند.

 

مطالب مرتبط با این بلاگ

فیبر نوری چیست و چگونه کار میکند؟

تفاوت هاب و سوئیچ و روتر چیست؟

کابل کواکسیال Coaxial چیست؟

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا