کابل کواکسیال Coaxial چیست؟

کابل کواکسیال Coaxial چیست؟ کابل کواکسیال اولین بار توسط یک مهندس و ریاضیدان انگلیسی به نام الیور هویساید اختراع شد و اولین سیستم انتقال کواکسیال در سال ۱۹۴۰ توسط AT&T  به بازار عرضه شد. کابل کواکسیال Coaxial که به نام کابل آنتن هم شناخته میشود، نوعی کابل مسی است که به علت محافظ فلزی و اجزایی که در ساختار آن وجود دارد، باعث جلوگیری از تداخل سیگنال ها خواهد شد؛این کابل شامل کانالی فیزیکی است که سیگنال های الکتریکی را منتقل می‌کند که این کانال، مشتمل بر هادی فلزی است که لایه عایق و محافظ رسانا آن را پوشانده‌اند .خاصیت عایقی باعث شده سیگنال های آنالوگ طیف گسترده ای از فرکانس ها را حمل کند.

 

ساختار کابل کواکسیال

در رابطه با ساختار کابل کواکسیال به این صورت است که دارای لایه مرکزی با خاصیت هادی الکتریکی بوده و دارای عایق بندی میباشد. این ساختار باعث می‌شود سیگنال ها در داخل کابل، محصور بمانند و بدین ترتیب از تداخل و نویز الکتریکی در سیگنال جلوگیری می‌شود، لایه هادی مرکزی، سیم نازکی است که هم می‌تواند به صورت ساده و هم به صورت تابیده شده باشد،عایقی دور این سیم مسی را پوشانده است، روی این عایق، لایه مشبک و بافته شده از جنس مس یا فلز وجود دارد. در واقع کابل کواکسیال ، یک عایق فوم که به صورت متقارن با یک غلاف فلزی بافته شده ، احاطه شده است. و در لایه بعدی با کاور پلاستیکی پوشیده شده است .در نهایت تمام این ساختار درون عایق بیرونی قرار می‌گیرند.

کابل کواکسیال یا کابل آنتن یکی از مهم‌ترین و پراستفاده‌ترین ابزار برای انتقال داده در مصارف خانگی، تجاری و صنعتی است ولی در ابتدا کابل تلویزیون بوده و تلویزیون را به آنتن ماهواره وصل می‌کرد البته در برخی موارد نیز از کابل کواکسیال در مخابرات برای وصل دفاتر مرکزی به دکل‌های تلفنی در نزدیک‌ترین نقطه به مشتری استفاده می‌شود

در گذشته از کابل کواکسیال برای اتصال اینترنت به انترپرایزها و دیتاسنترها استفاده میکردند که بعدها کابل‌های جفت تابیده شده جایگذین آنها شدند

 

انواع کابل کواکسیال

انواع کابل کواکسیال به شرح ذیل است:

  • کابل کواکسیال هارد لاین(Hard-line coaxial cable) : کاربرد این نوع کابل آنتن برای اتصال ترانسمیتور به آنتن است.
  • کابل کواکسیال تریاکسیال(Triaxial cable) : کابل تراکسیال در ویدئو کاربرد دارد.
  • کابل کواکسیال ریجید لاین(Rigid-line coaxial cable) : این لاین ها برای مصارف داخلی و بین ترانسمیتورهای قوی فرکانس رادیویی استفاده می‌شوند.
  • کابل کواکسیال Radiating cable: کاربرد این کابل در تونل های زیرزمینی است.

بهترین کابل کواکسیال

باتوجه به اینکه همه به دنبال بهترین کابل کواکسیال در ایران میگردند بهتر است گفته شود که کابل کواکسیال یا کابل آنتن همان گونه که قبل تر به آن اشاره شد دارای کاربرد های فراوانی است ؛از آنجایی که این کابل‌ها بر اساس نوع استفاده نیز تقسیم‌بندی‌شده برای داشتن بهترین انتخاب لازم است که ابتدا نیاز خود و کاربرد کابل کواکسیال مورد استفاده ی خود را برسی کنید انواع مختلفی کابل کواکسیال وجود دارد که RG معروفترین آن هاست. در بین RG ها هم «RG59» معروف تر است و خصوصا در سیستم های مداربسته آنالوگ  کاربرد بیشتری را دارد.

 

علائم مورد استفاده در کابل های کواکسیال

مفهوم علائم مورد استفاده در کابل های کواکسیال مطابق JIS 3501 به صورت زیر میباشد:

  • عدد اول: قطر متوسط عایق
  • عدد دوم: جنس عایق پلی اتیلن جامد
  • D : کابل با امپدانس مشخصه 50 اهم
  • C : کابل با امپدانس مشخصه 75 اهم
  • V : بافت روی عایق یک لایه
  • W : بافت روی عایق دولایه
  • S : کابل با هادی داخلی استرندشده (7 رشته)
  • CS : کابل با هادی داخلی فولاد

 

اجزای اصلی کابل کواکسیال

این نوع کابل ها که به خاطر سرعت بالا در انتقال داده، در بازارهای جهانی محبوبیت قابل توجه ای دارند، از چهار لایه و عنصر مختلف تشکیل می شوند .ابتدا کابل برق معمولی را در نظر بگیرید که داخل آن یک یا چند سیم درحال عبور جریان های الکتریکی هستند اما کابل های کواکس سیگنال های فرکانس رادیویی (RF) را عبور می دهد که به صورت امواج الکترومغناطیسی عرضی دیده میشوند.

درون یک کابل کواکسیال یک کابل رسانای داخلی ساخته شده از جنس مس وجود دارد که توسط یک لایه دی الکتریک پلاستیکی سبک یا عامل عایق احاطه شده است،خود عایق نیز توسط یک شبکه سبک وزن بافته شده محافظت می شود همچنین کل گروه لایه ها توسط یک روکش عایق محافظ خارجی احاطه شده که نتیجه ی ان نتیجه یک کابل انتقال بسیار بادوام است که قادر به انتقال سیگنال های با فرکانس بالا است.

استفاده از کابل های کواکسیال چه مزایایی به همراه دارد؟

  • گسترش راحت کابل های کواکسیال
  • مقاومت خوب در برابر تداخل الکترومغناطیسی
  • نصب  و پیکربندی آسان
  • دوام بالا در برابر عوامل تهدید کننده سلامت کابل
  • هزینه سیم کشی ارزان
  • داشتن ظرفیت انتقال دیتا با سرعت حداکثر 10 مگابیت بر ثانیه

با وجود تمامی مزیت های گفته شده در بالا، این کابل ها دارای نقطه ضعف بزرگی نیز میباشند ؛ به این صورت که اگر در شبکه خطوط انتقال داده کواکسیال، یک کابل خراب شود، کل شبکه در معرض خطر قرار خواهد گرفت که این موضوع هم از لحاظ هزینه و هم زمان، باعث ایجاد مشکلاتی میشود.

 

در نمایندگی معتبر پیشرو شبکه پایا می توانید پایین ترین قیمت کالاهای دیجیتال مانند انواع تستر شبکه فلوک نتورکز همراه با گارانتی اصلی دریافت نمایید.

جهت کسب اطلاع از نمایندگی محصولات فلوک در ایران و تستر فلوک نتورکز از طریق لینک مربوطه اقدام نمایید.

 

در آخر اینکه..

در شرکت تجهیزات شبکه Pishro Shabakeh Paya ،  تکنسن و کارشناسان ما بالاترین کیفیت ابزار و محصولات را به مشتریان خویش ارائه میدهند وهمچنین تخصص کافی برای کار کردن با هر نوع تجهیزات شبکه را دارند. متخصصین ما از پیشرفته‌ترین فناوری گواهی کابل‌کشی آن‌ها استفاده می‌کنند تا به مشتریان خود این اطمینان بدهند که کنید تاسیسات پیشرو شبکه نماینده رسمی فلوک در ایران مطابق با بالاترین استانداردهای صنعتی همراه با اعطای گواهی نامه کار می‌کنند.

 

مطالب مرتبط با این بلاگ

فیبر نوری چیست و چگونه کار میکند؟

تفاوت هاب و سوئیچ و روتر چیست؟

7ویژگی مهم در راه اندازی هر دیتاسنتر

تجهیزات تستر کابل و آنالیزر شبکه

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا