تفاوت هاب و روتر وسوئیچ

تفاوت هاب و سوئیچ و روتر چیست؟

در بحث های شبکه، اصطلاحاتی چون “Hub” ، “Switch” و “Router” (سوئیچ،هاب و روتر) ممکن است برای بسیاری از افراد مبهم باشد و حتی اشتباه گرفته شود،که البته دلیل این سردرگمی قابل درک است. این سه دستگاه علاوه بر ظاهری مشابه، ترافیک داده را از طریق کانکتورهایی به نام پورت عبور می دهند. همچنین، با پیچیده تر شدن این دستگاه ها، تفاوت های عملکردی بین آنها کمی گیج کننده میشود.از این رو تیم پیشروشبکه با ارائه این مقاله سعی بر رفع ابهامات و تفاوتهای بین هاب،سوئیچ و روتر دارد.

تفاوت هاب، سوئیچ و روتر در چیست؟ ممکن است این دستگاه  ها شبیه به هم به نظر برسند و حتی عملکردهای مشابهی را انجام می دهند، اما هر کدام عملکرد مجزایی را در یک شبکه انجام می دهند، که در ادامه آن را بررسی میکنیم.با ما همراه باشید.

کاربرد روترها و سوئیچ ها در شبکه

سوئیچ نیز مانند هاب دارای پورت های زیادی است که کامپیوترها به آنها وصل می شوند. با این حال، هنگامی که یک فریم داده به هر پورت سوئیچ شبکه می رسد، آدرس مقصد را بررسی کرده و فریم را به دستگاه(های) مربوطه ارسال می کند. بنابراین، از ارتباطات unicast و multicast پشتیبانی می کند.

انواع مختلفی از روترها وجود دارد، اما بیشتر روترها داده ها را بین LAN (شبکه های محلی) و WAN (شبکه های گسترده) منتقل می کنند. LAN مجموعه ای از دستگاه های متصل به یک منطقه جغرافیایی خاص است. یک شبکه LAN معمولاً به یک روتر نیاز دارد.

در مقابل، WAN یک شبکه بزرگ است که در یک منطقه جغرافیایی وسیع گسترده شده است. به عنوان مثال، سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگی که در چندین مکان در سراسر کشور فعالیت می‌کنند، به شبکه‌های محلی جداگانه برای هر مکان نیاز دارند، که سپس به شبکه‌های محلی دیگر متصل می‌شوند تا یک WAN تشکیل دهند. از آنجا که یک WAN در یک منطقه بزرگ توزیع شده است، اغلب به چندین روتر و سوئیچ* نیاز دارد.

*یک سوئیچ شبکه بسته‌های داده را بین گروه‌هایی از دستگاه‌ها در همان شبکه ارسال می‌کند، در حالی که یک روتر داده‌ها را بین شبکه‌های مختلف ارسال می‌کند.

سوئیچ شبکه چیست؟

برای درک اصول اولیه شبکه، ابتدا باید به این سوال پاسخ دهید که سوئیچ شبکه چیست؟

اکثر شبکه های تجاری امروزه از سوئیچ ها برای اتصال کامپیوترها، چاپگرها و سرورها در یک ساختمان اداری استفاده می کنند. یک سوئیچ به عنوان یک کنترل کننده عمل می کند و به دستگاه های شبکه اجازه می دهد تا به طور موثر باهم ارتباط برقرار کنند.

با به اشتراک گذاری اطلاعات و تخصیص منابع، سوئیچ ها باعث صرفه جویی در هزینه کسب و کار و افزایش بهره وری کارکنان می شوند.

در اینجا انواع مختلف سوئیچ های اترنت و ویژگی های آنها آورده شده است.

انواع سوییچ ها

  • سوئیچ های مدیریت نشده

سوئیچ های مدیریت نشده ظرفیت شبکه کمتری نسبت به سوئیچ های مدیریت شده دارند. شما معمولا سوئیچ های مدیریت نشده را در تجهیزات شبکه خانگی پیدا خواهید کرد.

  • سوئیچ های مدیریت شده

سوئیچ شبکه مدیریت شده قابل تنظیم است و انعطاف پذیری و ظرفیت بیشتری نسبت به سوئیچ مدیریت نشده ارائه می دهد. برای کنترل بهتر شبکه، می‌توانید یک سوئیچ محلی یا از راه دور را کنترل و تنظیم کنید.

هاب چیست؟

هاب در بین سه دستگاه سخت افزاری کمترین هوش را دارد. این به عنوان یک نقطه اتصال برای رایانه ها (و دستگاه های دیگر مانند چاپگر) در یک شبکه عمل می کند. یک هاب به سادگی ترافیک دریافتی خود را به رایانه های متصل به آن ارسال می کند.

تمام ترافیک ورودی به یک پورت از پورت های دیگر خارج می شود. در نتیجه، همه رایانه ها ترافیک را دریافت می کنند، حتی اگر برای آنها نباشد.

روتر چیست؟

روتر هوشمندترین دستگاه در بین این سه دستگاه سخت افزاری است. معمولاً یک دستگاه محاسباتی کوچک است که مخصوص درک، دستکاری و هدایت ترافیک طراحی شده است. روترها دارای یک رابط کاربری هستند تا بتوانید به آنها بگویید ترافیک را به کجا هدایت کنند.

طبق تجربیات متخصصین شرکت تجهیزات شبکه پیشرو شبکه عملکرد اصلی یک روتر سنتی اتصال دو یا چند شبکه (یا بخش های شبکه در یک شبکه بسیار بزرگ) و هدایت ترافیک بین آنها است. به عنوان مثال، یک شرکت ممکن است از یک روتر برای مدیریت ارتباط بین شبکه محلی خود و اینترنت استفاده کند. برای توزیع ترافیک به رایانه های موجود در شبکه محلی، شرکت می تواند روتر را به یک سوئیچ یا یک هاب متصل کند.

در حالی که روترهای سنتی هنوز در دسترس هستند، اکثر روترهای مشاغل کوچک و اداری خانگی امروزه عملکرد یک روتر و یک سوئیچ یا هاب را در یک واحد ترکیب می کنند.

مقایسه بین هاب و سوئیچ

بطور کلی میتوان گفت، یک هاب اطلاعات را جمع آوری نمی کند. در حالی که Switch یک دستگاه شبکه است که همان کار Hub را انجام می دهد، اما یک هاب هوشمندتر در نظر گرفته می شود زیرا اطلاعات بسته های داده ای را که دریافت می کند جمع آوری می کند و آنها را به تنها شبکه ای که برای آن در نظر گرفته شده است، ارسال می کند. یک هاب در لایه فیزیکی (لایه 1) مدل OSI عمل می کند در حالی که یک سوئیچ در لایه پیوند داده (لایه 2) عمل می کند.

روترها و سوئیچ ها دستگاه های محاسباتی شبکه ای هستند که یک یا چند رایانه را به رایانه های دیگر، دستگاه های تحت شبکه یا شبکه های دیگر متصل می کنند.

به عبارتی دیگر، سوئیچ هوشمندتر از هاب است. به عنوان یک هاب، سوئیچ نقطه اتصال رایانه ها (و سایر دستگاه ها) در شبکه است. با این حال، سوئیچ در عبور ترافیک کارآمدتر است. آدرس دستگاه های متصل به آن را در یک جدول ذخیره می کند. با عبور ترافیک، سوئیچ آدرس مقصد را می خواند و آن ترافیک را به جای ارسال آن به همه رایانه های متصل به رایانه مناسب ارسال می کند. اگر آدرس مقصد در جدول نباشد، سوئیچ ترافیک را به همه رایانه‌های متصل هدایت می‌کند. از آنجایی که سوئیچ عملکرد بالاتری دارد، هزینه آن نیز گران تر خواهد شد.

هاب-وسوئیچHub-vs-Switch

مقایسه سوئیچ با روتر

سوئیچ ها یک شبکه ایجاد می کنند. روترها شبکه ها را به هم متصل می کنند. روتر رایانه ها را به اینترنت متصل می کند، بنابراین کاربران می توانند اتصال را به اشتراک بگذارند. روتر به عنوان یک توزیع کننده عمل می کند و بهترین مسیر را برای انتقال اطلاعات برای دریافت سریع انتخاب می کند.

در مدل OSI، روتر در سطح بالاتری از لایه شبکه (لایه 3) نسبت به سوئیچ کار می کند. کاربرد روتر با سوئیچ بسیار متفاوت است زیرا از آن برای مسیریابی بسته ها به شبکه های دیگر استفاده می شود.

روتر همچنین هوشمندتر و پیچیده تر از سوییچ است تا به عنوان یک مقصد میانی برای اتصال چندین شبکه منطقه ای به یکدیگر عمل کند. سوئیچ فقط برای شبکه سیمی استفاده می شود، اما روتر همچنین می تواند به شبکه بی سیم متصل شود. با توجه به این ویژگیها، یک روتر مطمئناً بیش از یک سوئیچ هزینه دارد.

مقایسه روتر-وسوئیچRouter-vs-Switch

مقایسه هاب با روتر

همانطور که قبلا ذکر شد، هاب فقط شامل عملکرد اصلی یک سوئیچ است. بنابراین، تفاوت بین هاب و روتر بسیار زیاد است. به عنوان مثال، هاب یک دستگاه غیرفعال بدون نرم افزار است در حالی که روتر یک دستگاه شبکه است و شکل انتقال داده در هاب به صورت سیگنال الکتریکی یا بیت است.

بخوانید : تجهیزات تستر کابل و آنالیزر شبکه

هاب چگونه کار می کند؟

هاب یک تکرار کننده است. این به سادگی بسته ها را در تمام پورت های خود به صورت بی رویه ارسال می کند. داده های دریافت شده توسط یک پورت بدون محدودیت در همه پورت های دیگر پراکنده می شود. هیچ عملکرد مسیریابی ندارد و نمی‌تواند هیچ نوع خدمات شبکه پیشرفته دیگری را ارائه دهد. در نتیجه، هاب ها اغلب به عنوان “سوئیچ های گنگ” شناخته می شوند.

هاب ها به صورت نیمه دوبلکس کار می کنند، به این معنی که داده ها را می توان در هر دو جهت در یک حامل منفرد منتقل کرد – نه در یک زمان.

هاب یک دستگاه شبکه لایه فیزیکی است که برای اتصال چندین دستگاه در یک شبکه استفاده می شود. از آنها معمولاً برای اتصال رایانه ها در یک LAN استفاده می شوند.

هاب دارای پورت های زیادی در آن است. کامپیوتری که قصد اتصال به شبکه را دارد به یکی از این پورت ها وصل می شود. هنگامی که یک قاب داده به یک پورت می رسد، به هر پورت دیگری پخش می شود، بدون اینکه در نظر بگیریم که آیا مقصد خاصی است یا خیر.

روتر چگونه کار می کند؟

یک مسیریاب را به عنوان یک کنترل کننده ترافیک هوایی و بسته های داده را به عنوان هواپیماهایی که به سمت فرودگاه ها (یا شبکه های مختلف) حرکت می کنند، در نظر بگیرید. همانطور که هر هواپیما دارای یک مقصد منحصر به فرد است و یک مسیر منحصر به فرد را دنبال می کند، هر بسته نیز باید به بهترین نحو ممکن به مقصد خود هدایت شود. همانطور که یک کنترل کننده ترافیک هوایی اطمینان می دهد که هواپیماها بدون گم شدن یا ایجاد اختلال بزرگ در طول مسیر به مقصد می رسند، یک روتر به هدایت بسته های داده به آدرس IP مقصدشان کمک می کند.

برای هدایت موثر بسته ها، روتر از یک جدول مسیریابی داخلی استفاده می کند – لیستی از مسیرها به مقصدهای مختلف شبکه. روتر هدر بسته را می خواند تا مشخص کند به کجا می رود، سپس با جدول مسیریابی مشورت می کند تا کارآمدترین مسیر را برای رسیدن به آن مقصد مشخص کند. سپس بسته را به شبکه بعدی در مسیر ارسال می کند.

تفاوت بین روتر و مودم چیست؟

اگرچه برخی از ارائه دهندگان خدمات اینترنتی (ISP) ممکن است یک روتر و یک مودم را در یک دستگاه واحد ترکیب کنند، اما آنها یکسان نیستند. هر کدام نقش متفاوت اما به همان اندازه مهم در اتصال شبکه ها به یکدیگر و به اینترنت دارند.

یک روتر شبکه ها را تشکیل می دهد و جریان داده ها را در داخل و بین آن شبکه ها مدیریت می کند، در حالی که یک مودم آن شبکه ها را به اینترنت متصل می کند. مودم ها با تبدیل سیگنال های یک ISP به سیگنال دیجیتال که می تواند توسط هر دستگاه متصل تفسیر شود، به اینترنت متصل می شوند. یک دستگاه ممکن است برای اتصال به اینترنت به یک مودم متصل شود. به طور متناوب، یک روتر می تواند به توزیع این سیگنال به چندین دستگاه در یک شبکه مستقر کمک کند و به همه آنها اجازه دهد به طور همزمان به اینترنت متصل شوند.

اینگونه در نظر بگیرید: اگر شرکت یا شخصی روتر داشته باشد، اما مودم نداشته باشد، می‌تواند یک LAN ایجاد کند و داده‌ها را بین دستگاه‌های موجود در آن شبکه ارسال کند. با این حال، روتر به تنهایی نمی تواند آن شبکه را به اینترنت متصل کند. از طرف دیگر اگر شخصی دیگر فقط مودم داشته باشد. پس می‌توان یک دستگاه را به اینترنت متصل کند (مثلاً لپ‌تاپ)، اما نمی‌تواند آن اتصال اینترنت را بین چندین دستگاه (مثلاً لپ‌تاپ و تلفن هوشمندش) توزیع کند.

حالا درنظر بگیرید شخصی دیگر یک روتر و یک مودم دارد. با استفاده از هر دو دستگاه، او می تواند با رایانه رومیزی، تبلت و گوشی هوشمند خود یک شبکه LAN تشکیل دهد و همه آنها را همزمان به اینترنت متصل کند.

router-vs-modemمقایسه روتر-و-مودم

کاربردهای هاب

  • می توان از آن برای مدیریت جریان داده در سراسر شبکه استفاده کرد
  • شبکه های محلی متوسط تا بزرگ حاوی چندین سوئیچ مدیریت پیوند.
  • معمولاً در برنامه‌های اداری/دفتر خانگی کوچک (SOHO) استفاده می‌شود، معمولاً از یک سوئیچ برای دسترسی به خدمات پهنای باند مختلف استفاده می‌شود.
  • در شبکه های کامپیوتری برای اتصال فیزیکی دستگاه ها به یکدیگر استفاده می شود.
  • می تواند از حالت نیمه دوبلکس یا تمام دوبلکس برای انتقال داده ها به دستگاه های دیگر استفاده کند

کاربردهای روتر

  • می تواند یک LAN ایجاد کند.
  • اجازه تقسیم اتصال اینترنت به همه دستگاه های شبکه
  • قابلیت اتصال به رسانه ها و دستگاه های مختلف
  • می توان از آن برای اجرای فایروال استفاده کرد تا از شبکه در مقابل حملات خارجی محافظت نماید.
  • می تواند برای تعیین محل ارسال داده از یک رایانه به رایانه دیگر استفاده شود.
  • می تواند ارسال، سوئیچینگ و فیلتر کردن بسته را انجام دهد.
  • اطمینان حاصل کنید که داده ها به مقصد مورد نظر خود می رسند.
  • قابلیت اتصال به شبکه خصوصی مجازی (VPN)

کاربردهای سوئیچ

  • می توان از آن برای مدیریت جریان داده در سراسر شبکه استفاده کرد.
  • شبکه های محلی متوسط تا بزرگ حاوی چندین سوئیچ مدیریت پیوند.
  • معمولاً در برنامه‌های اداری/دفتر خانگی کوچک (SOHO) استفاده می‌شود، معمولاً از یک سوئیچ برای دسترسی به خدمات پهنای باند مختلف استفاده می‌شود.
  • در شبکه های کامپیوتری برای اتصال فیزیکی دستگاه ها به یکدیگر استفاده می شود.
  • سوئیچ می تواند از حالت نیمه دوبلکس یا تمام دوبلکس برای انتقال داده ها به دستگاه های دیگر استفاده کند.

بخوانید : 7ویژگی مهم در راه اندازی هر دیتاسنتر

مزایا و معایب سوئیچ

مزایا:

  • کمک در کاهش تعداد دامنه های پخش، چرا که حجم زیاد ترافیک پخش تاثیر منفی بر شبکه خواهد داشت، بنابراین کاهش دامنه پخش قابل تامل است.
  • تسهیل پشتیبانی از VLAN هایی که تقسیم بندی منطقی پورت ها، زیرا تقسیم بندی منطقی مزایایی در مدیریت LAN، امنیت و مدیریت دارد.
  • سوئیچ می تواند از جدول CAM برای نگاشت پورت به MAC استفاده کند.

معایب:

  • ارتباط بین VLAN ها نیاز به مسیریابی بین VLAN دارد، اما سوئیچ های چندلایه زیادی در بازار موجود است.
  • مدیریت بسته های چندپخشی که نیاز به پیکربندی زیاد و طراحی مناسب دارند.

مزایا و معایب روتر

مزایا:

  • روتر بسته های داده را به صورت سازماندهی شده ارسال می کند که به کاهش بار داده کمک می کند.
  • روتر یک اتصال پایدار و قابل اعتماد بین میزبان های شبکه فراهم می کند.
  • اگر قسمت مرکزی نتواند بسته داده را انتقال دهد، روتر می تواند آن را به روش های دیگری انتقال دهد.
  • به اشتراک گذاری اتصالات شبکه با چندین ماشین کمک می کند و در نتیجه بهره وری را افزایش می دهد.

معایب:

  • هنگامی که چندین رایانه از شبکه استفاده می کنند، سرعت اتصال ممکن است کاهش یابد. این وضعیت به عنوان انتظار اتصال توصیف می شود.
  • روتر به چندین رایانه کمک می کند تا یک شبکه را به اشتراک بگذارند که ممکن است سرعت را کاهش دهد.
  • روترها معمولاً به پیکربندی اولیه و ترجمه آدرس شبکه (NAT) زیادی نیاز دارند که راه اندازی را کمی پیچیده می کند.

در آخر اینکه

تفاوت بین سوئیچ و روتر گیج کننده است. اما وقتی تفاوت عملکرد این دو را بدانید، در انتخاب محصول بهتر با آگاهی بیشتری اقدام می نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کاربردهای روترها و سوئیچ ها درشبکه و همچنین سفارش تجهیزات شبکه، میتوانید از تیم پشتیبانی شبکه های کامپیوتری ما مشاوره های لازم را دریافت نمایید.

در صورتی که قصد خرید تجهیزات شبکه از نمایندگی معتبر را دارید با مراجعه به لینک مرتبط میتوانید با مشاورین ما ارتباط برقرار نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا